Feest in voetbalkantine ontaardt in massale knokpartij

Print
Feest in voetbalkantine ontaardt in massale knokpartij

Het complex van Sanderbout op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger

Geleen - Een feest in de kantine van de Sittardse voetbalclub Sanderbout is zondagavond ontaard in een grote vechtpartij.

Omstreeks kwart voor zes kregen meerdere mensen het met elkaar aan de stok. 

Vijandige sfeer
Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat er niet alleen binnen maar ook voor de deur werd gevochten. De agenten besloten vanwege de vijandige sfeer direct extra collega's op te trommelen. 

Pepperspray
Meerdere mensen liepen verwondingen op, maar niemand wilde zich door ambulancepersoneel laten behandelen. Eén vrouw van 34 uit Sittard werd gearresteerd omdat ze tijdens de knokpartij iemand met pepperspray in het gezicht had gespoten. Omdat ze niet mee wilde werken, werd ze geboeid afgevoerd. 

Na die aanhouding werd het feest in de kantine stilgelegd. Volgens de politie lopen de verhalen over de aanleiding van de vechtpartij 'sterk uiteen'. De zaak is nog in onderzoek. 

Zitting
De knokpartij vond plaats op de Mansluujzitting die de voetbalclub sinds een paar jaar organiseert. Volgens voorzitter Huub Cuijpers van VV Sanderbout zijn er bij voorgaande edities nooit problemen geweest. Het feest begon zondag rond tien uur. In de middag rond een uur of drie mochten ook de vrouwen aanschuiven.

Cuijpers zegt zelf niet op het feest aanwezig te zijn geweest en niet te weten waarom de vlam in pan sloeg. "We hebben afgesproken er niets over te zeggen. Ik wil me eerst laten informeren over wat er nu is gebeurd. Hierover overleggen we dinsdagavond met het bestuur. Het is allemaal heel hectisch geweest en zoiets is natuurlijk ook niet goed voor het imago van de club."

Cuijpers wil dan ook niet vooruitlopen op mogelijke maatregelen om problemen bij mogelijke volgende edities van het feest te voorkomen.

Gezelligheid
Op onderstaande Facebookpost is te zien dat eerder op de middag de sfeer er nog goed in zat. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →