Prins Rogér II ‘Extra getraind om fit te zijn’ (interview)

Print
Prins Rogér II ‘Extra getraind om fit te zijn’ (interview)

Rogér Linssen werd zaterdag in De Oranjerie uitgeroepen tot stadsprins van Roermond. Afbeelding: John Peters

Rogér Linssen werd zatedag uitgeroepen tot stadsprins van Roermond. Rogér II heeft als lijfspreuk: ‘Van hoes oet… Same vastelaovend!’

Ondanks de paar uurtjes slaap die hij maar heeft gehad, oogt Rogér Linssen, de nieuwe stadsprins van Roermond, zondagochtend opvallend fit. Dat is niet vanzelfsprekend, want de nieuwe stadsprins Rogér II, de 75ste prins van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul beleeft juist nu een opvallend hectische tijd. 

Verhuizing
Over twee weken wachten de zaterdag uitgeroepen prins namelijk twee verhuizingen. Hij verhuist dan met partner Pauline Kessels en kinderen Bastiaan (6) en Frederieke (3) naar hun nieuwe woning aan de Zwartbroekstraat. De verbouwing is nog in volle gang. Daarnaast neemt de eigenaar van makelaardij MKLRS dan ook zijn intrek in het nieuwe kantoor aan de Roerkade. Bovendien heeft hij samen met een compagnon afgelopen jaar een horecazaak geopend, tapasbar Café Sevilla aan de Brugstraat. Linssen denkt dat dat allemaal best te combineren valt. ,,Ik heb het natuurlijk wel thuis besproken toen ik in juli gevraagd werd om prins te worden.” 

Fit
De nieuwe stadsprins zegt dat hij extra getraind heeft om zich straks met vastelaovend fit en wel op het feestgedruis en drukke programma te storten. ,,Samen met adjudant Ruud Beurskens heb ik in oktober nog in Eindhoven een halve marathon gelopen. We hebben extra getraind.” Behalve Beurskens staan nog twee adjudanten hem bij: Marvin Koolen en Joost Houben. 

Lijfspreuk
Stadsprins Rogér II regeert onder zijn lijfspreuk ‘Van hoes oet… Same vastelaovend!’ De spreuk heeft voor hem meerdere betekenissen. ,,Het verwijst om te beginnen naar mijn werk als makelaar. Daar ben ik ook met huizen bezig. Het verwijst ook naar de vastelaovesvierders die elke dag van thuis uit vertrekken, zowel de einzelgänger als de groepen. Ze hebben allemaal hetzelfde doel; samen vastelaovend vieren. Tot slot verwijst het ook naar het thuis waar je opgroeit en waar je de traditie van carnaval meekrijgt.” 

Familie
Gezien de belangrijke plek die ‘thoes’ en zijn familie inneemt, heeft Linssen ook gevraagd of er ruimte is om de dag na zijn presentatie als prins bloemen te leggen op het graf van zijn opa en oma. Daar is plek voor gevonden. Hij weet zelf maar al te goed dat hem de komende tijd een druk programma wacht. Rogér II weet dat dat er bij hoort en hij kijkt er naar uit. Linssen heeft zich voorgenomen dat hij zich voor D’n Uul blijft inzetten als zijn regeerperiode straks afgelopen is. ,,Het aantal massale vastelaovesevenementen is toegenomen. Dat is ook prima. Zelf ga ik ook naar de Sjtasiefestasie. Tegelijkertijd zie je ook dat er mensen zijn die de kleinere activiteiten omarmen. Zelf wil ik nadenken over een nieuwe kleinere activiteit in de geest van vastelaovend. Daarbij staan verbroedering en relativeren wat mij betreft centraal.”