Boer zoekt Vrouw-special in Limburgs landschap trok miljoenen kijkers

Print
Boer zoekt Vrouw-special in Limburgs landschap trok miljoenen kijkers

Afbeelding: ANP

De tweede Boer zoekt Vrouw-special op NPO 1 heeft zondagavond bijna drie miljoen kijkers getrokken.

Daarmee was het het best bekeken programma van de dag, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Limburg
In de tweede en laatste special bracht presentatrice Yvon Jaspers de feestdagen door in het Zuid-Limburgse heuvellandschap met boeren die in de afgelopen seizoenen te zien waren in Boer zoekt Vrouw. De boeren keken terug op hun deelname aan het programma en vertelden hoe het hen nu vergaat.

Mechelen
De boeren overnachtten in A gen Beuke in Schweiberg, een buurtschap van Mechelen. Ook aten ze een hapje bij Auberge de Smockelaer in Heijenrath. 

Schapendrijven
Onderdeel van de uitzending vormde verder een ludieke activiteit bij De Paradijsvogels in Cottessen. De boeren en hun vrouwen kregen daar een clinic schapendrijven.

Nieuw seizoen
Wanneer Yvon Jaspers tien nieuwe boeren voorstelt, is overigens nog niet bekend. KRO-NCRV liet dit najaar weten dat er nog geen datum en uitzendtijd is geprikt voor de kick-off van het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw. Wel sprak de omroep in een reactie aan dagblad Metro de hoop uit in 2018 een nieuwe reeks te starten.

De uitzending is hier terug te zien.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen