Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees. Bekijk onze abonnementen >

Dit artikel krijg je van ons cadeau

Jan Terlouw steelt de show met pleidooi

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Societyrubriek Proost! komt waar Bekend Limburg komt. Zondag vond de nieuwjaarslunch van ‘Hendrik VIII’ plaats. Grote en kleine beroemdheden - van Jeroen Dijsselbloem tot Dries van Agt - waren te gast. Maar één man stal de show: Jan Terlouw.

Roy op het Veld

Voluit heet het genootschap ‘De nalatenschap van Hendrik VIII’. Eens per maand komen de leden onder leiding van Leo van der Kant bij elkaar in het chique hotel La Butte aux Bois in Lanaken, net over de grens bij Maastricht. En eens per jaar is daar de inmiddels legendarische nieuwjaarslunch, die vóór twaalf begint en pas afgelopen is als het weer donker wordt. Van der Kant is de grote man achter sprekersbureau Assemblee. Connecties op hoog niveau dus. En dat was zichtbaar.

Jeroen Dijsselbloem vertelde over zijn Europese avonturen, Dries van Agt diepte een anekdote op over Margaret Thatcher. En verder waren daar Gerd Leers, Jan Huynen, Gosse Boxhoorn, Jos van Rey en vele anderen. Maar Jan Terlouw raakte de aanwezigen diep met zijn gedichten en pleidooi om het milieu en de natuur te koesteren en te beschermen.

Leo van der Kant geeft Jeroen Dijsselbloem een beeld van Hendrik VIII.

Dries van Agt wijst Van der Kant op de reputatie van Hendrik, die twee van zijn zes echtgenoten liet onthoofden.

In de jaren 70 (en 80) domineerden ze politiek Den Haag. De een voor D66, de ander voor het CDA. In Lanaken vielen Jan Terlouw (links) en Dries van Agt elkaar letterlijk in de armen.Jacqueline Jamin van de Rabobank (links) vermaakt zich kostelijk met Marijke Schilderman, eigenaresse van La Butte aux Bois. Salar Azimi (links) en zijn vrouw Annika de Ruijsscher spreken met oud-ambassadeur Dominique Bauduin (thans ondernemer). Iraniër Azimi werd bekend nadat hij het van vluchteling schopte tot multimiljonair.

Sanne Terlouw vergezelde haar vader Jan naar Lanaken, en nam ook een serie foto’s, hier met Dries van Agt en Gerd Leers.

Ander nieuws:

Ander nieuws: