Actievoerders Greenpeace bezetten kerk

Print
Actievoerders Greenpeace bezetten kerk

Afbeelding: Twitter/Barbara Schnell

Actievoerders van Greenpeace hebben maandagochtend de start van de sloop van de kerk van Erkelenz-Immerath verhinderd.

Drie milieuactivisten waren ’s ochtends vroeg in een van de kerktorens geklommen. Ze hingen een spandoek op met de tekst: ‘Iedereen die cultuur vernietigt, vernietigt ook mensen’. Ze werden in de loop van de middag door de politie uit de toren gehaald. Waarna met vijf uur vertraging de sloop begon.

Vastgeketend
Twee andere demonstranten hadden zich vastgeketend aan een sloopwerktuig. Vier Greenpeace-leden klommen op het dak van een naburig huis en staken vuurwerk af, meldt de lokale krant Rheinische Post. Ook toonden ze een spandoek met de tekst ‘Voor RWE is niets heilig’.

Energieconcern RWE wil de kerk van Erkelenz-Immerath slopen voor de uitbreiding van de bruinkoolgroeve Garzweiler. Greenpeace wil echter dat de sloop wordt uitgesteld tot duidelijk is hoe de nieuwe Bondsregering denkt over de Duitse energiepolitiek, en over een mogelijk vroegere beëindiging van de bruinkoolwinning.

Verlaten dorp
De kerk van Immerath wordt al jaren niet meer gebruikt, omdat het inmiddels verlaten dorp moet wijken voor Garzweiler. De komende zomer valt de nabijgelegen snelweg A61 ten prooi aan  de graafmachines van RWE, daarna is het gehucht zelf aan de beurt.  De dorpelingen wonen inmiddels in Neu-Immerath, 8 kilometer verderop. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →