Bewoners binnenstad betreuren inkorten optocht in Sittard

Print
Bewoners binnenstad betreuren inkorten optocht in Sittard

De optocht passeert de Sittardse Markt. Afbeelding: Peter Schols

Geleen - Bewoners van de binnenstad betreuren het besluit om de grote carnavalsoptocht in Sittard niet langer door de Putstraat te laten trekken.

Het Optochkommitee Zitterd heeft bekendgemaakt zowel de route van de Kinderoptocht als de grote optocht in te korten. Vooral de wijziging in de route van de grote optocht springt in het oog.

Lus vervalt
De optocht wordt zo’n achthonderd meter korter, omdat de lus Rosmolenstraat, Engelenkampstraat, Leyenbroekerweg, Putstraat vervalt. De stoet komt nu vanuit de Limbrichterstraat aan op het plein van de Markt waar een U-bocht wordt gemaakt richting de Oude Markt.

Grote rol
Wil Krekels, raadslid en oud-wagenbouwer van de PPP-buurt zegt door veel buurtgenoten aangesproken te zijn hierover. PPP staat voor Putstraat, Pullestraat en Plakstraat.

Al jaren is die wijk niet meer met een grote wagen in de optocht aanwezig, maar Krekels wijst op de historie van de optocht en op de grote rol die de PPP-buurt daarbij „zo’n 26 jaar heeft gehad”. Hij heeft bij het Optochkommitee Zitterd aan de bel getrokken. "Maar de route ligt nu al vast. Het is raar dat er niet van tevoren met de buurt over dit besluit is gesproken.”

Weinig publiek
Het Optochkommitee Zitterd meldt dat de lus uit de route is gehaald omdat er veel klachten over kwamen vanuit publiek en deelnemers aan de optocht. Vooral op de Engelenkampstraat en de Leyenbroekerweg zou zo weinig publiek staan dat gesproken wordt over ‘bijna lege straten’.

Het inkorten van de route moet er volgens het Optochkommitee Zitterd ook voor zorgen dat minder ‘gaten’ in de stoet ontstaan. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →