Venrayse media bakkeleien over carnavalsfeesten

Print
Venrayse media bakkeleien over carnavalsfeesten

Afbeelding: iStock

Venray - Omroep Venray is niet welkom bij carnavalsfeesten van De Piëlhaas. Mediaconcurrent Peel&Maas is de boosdoener.

Dat beweert Omroep Venray op haar website, als reactie op klachten dat de proclamatie van prins Roel II, afgelopen zaterdag, niet werd uitgezonden.

Volgens hoofdredacteur Hilko Poot kwam Omroep Venray er niet in bij De Piëlhaas. Ook bij komende binnenfeesten zoals Circus Mök, is de omroep volgens Poot niet welkom. Hij benadrukt dat de omroep graag het uitroepen van de prins had uitgezonden.

Sponsorcontract
Poot zegt dat het weren van de omroep het gevolg is van een sponsorcontract tussen De Piëlhaas en mediabedrijf Peel&Maas. Die zakelijke afspraak geldt voor drie jaar, 2018 is het tweede jaar. "Er is een contract waarin staat dat Peel&Maas het recht heeft op alle binnenactiviteiten", zegt Poot. Volgens de hoofdredacteur heeft het omroepbestuur tevergeefs getracht de Piëlhaas om te praten. "Het kan niet dat ze de publieke lokale omroep weren en voor het geld kiezen", zegt Poot.

Gemangeld
De Piëlhaas ontkent bij monde van Milton Cavis stellig dat Omroep Venray niet welkom is. "Wij geven geen alleenrecht op iets, er ligt niets vast", zegt Cavis. De Piëlhaas voelt zich gemangeld in een ruzie tussen de omroep en Peel&Maas. Cavis: "Carnaval is een feest van het volk, we zijn blij met iedere vorm van aandacht. Bij ons is iedereen welkom."

Chris Munkhof van Peel&Maas zegt dat er wel degelijk mondelinge afspraken zijn gemaakt met de Piëlhaas. "De afspraak is dat wij bij het Liedjesfestival, Hazepaeper, Mök en de prinsenproclamatie de eerste partij zijn. Wij sponsoren met hart en ziel al jarenlang De Piëlhaas, daar willen we wel wat voor terug hebben", zegt Munkhof.

Lukt niet
Volgens de media-ondernemer doet hij er alles aan om samen te werken met de omroep. "Ze hadden onze beelden van de proclamatie kunnen krijgen. En het was de omroep die het Liedjesfestival niet met ons samen wilde doen." Ad van Zwol, maker van carnavalsprogramma’s van de omroep, bevestigt dat er is gepoogd samen te werken. "Het lukt gewoon niet", zegt hij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →