Partijen willen duidelijkheid over huisvesting werknemers

Print
Partijen willen duidelijkheid over huisvesting werknemers

Afbeelding: iStock

Hoe denkt het provinciebestuur over de huisvesting van buitenlandse werknemers op bedrijventerreinen? Die vraag stellen de Statenfracties van D66 en CDA aan Gedeputeerde Staten.

Aanleiding is het feit dat twee gedeputeerden tegengestelde meningen verkondigden. Hans Teunissen (Ruimtelijke Ordening, D66) is bedenker van het plan en vindt het noodzakelijk om snel huisvesting te regelen voor arbeidsmigranten die tijdelijk in deze regio verblijven om seizoen- en piekarbeid te verrichten.

Daan Prevoo (Volkshuisvesting, SP) vindt het onwenselijk dat gastarbeiders op industrieterreinen worden ondergebracht. Hij ziet liever dat ze in normale woningen in bestaande woonkernen gehuisvest worden, wat ook de integratie bevordert.

Klare wijn
D66 en CDA zijn van opvatting dat GS klare wijn moeten schenken. Verschil van mening binnen het provinciebestuur kan immers de oplossing van het probleem vertragen. En dat terwijl bedrijfsbezoeken van Statenleden aan Trade Port Noord in Venlo, waar veel logistieke dienstverleners zitten, duidelijk hebben gemaakt dat huisvesting van arbeidsmigranten een "zeer urgent probleem is dat acuut dient te worden aangepakt", zeggen de Statenleden Wilma van Dommelen en John Verhoijsen (CDA).

Kantoren
Zij opperen overigens nog een andere oplossing voor het probleem: huisvesting van arbeidsmigranten in kantoren, omdat in die gebouwen ook veel leegstand is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →