Opnieuw uitstel voor plannenmakers hotel in muziekschool

Print
Opnieuw uitstel voor plannenmakers hotel in muziekschool

Ozzy Ozborne op de muur van de poprock-ruimte van Kumulus. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht - Op 14 februari moeten de haalbaarheidsonderzoeken klaar zijn voor een hotel in muziekschool Kumulus Wyck.

Het stadsbestuur heeft initiatiefnemer HLDI/Van Wijnen voor de tweede keer respijt verleend om uit te zoeken of een gezonde exploitatie van een hotel aan de boorden van de Maas mogelijk is.

Vervangende ruimte
In het gebouwenblok dat de plannenmakers op het oog hebben, zijn de muziekafdeling van het gemeentelijk cultuurhuis Kumulus (amateurkunsten), een dependance van het Conservatorium Maastricht en een basisschool gevestigd.

Het grootste deel van het vastgoed is eigendom van de gemeente Maastricht, die er het liefst vanaf wil. Voor de huidige gebruikers moet elders vervangende ruimte gevonden worden. Die is er onder meer in de toekomstige Muziekgieterij en in Centre Céramique.

Te optimistisch
Voor de beoogde hotellocatie bij de afrit van de Wilhelminabrug in Wyck (gemarkeerd door Sint Maartenspoort, Sint Maartenslaan en Romanusweg) is een intentieovereenkomst gesloten door de gemeente en de initiatiefnemers. Op 30 september zouden ze de uitkomsten van hun haalbaarheidsonderzoeken rapporteren, maar die datum bleek te optimistisch.

Het was reden voor het stadsbestuur om de termijn met twee maanden te verlengen. Maar ook 30 november 2017 werd niet gehaald. Omdat het proces door de gemeente als ‘constructief’ is ervaren, is besloten om nog een tweede - tevens laatste - keer respijt te geven voor de onderzoeken.

Huisvesting
Volgens de gemeente is - zo meldt de initiatiefnemer - met name meer tijd nodig voor overleg met de Welstandscommissie. Het oprekken van de termijn naar 14 februari moet ‘voldoende ruimte bieden’ om de haalbaarheidsonderzoeken af te ronden. De gemeenteraad wordt daarover geïnformeerd. Een werkgroep van de raad houdt zich intussen bezig met de toekomstige huisvesting van Kumulus.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen