Enige Limburger in Dakar Rally kan alweer naar huis

Print
Enige Limburger in Dakar Rally kan alweer naar huis

Rallyrijder Dirk Schatorie. Afbeelding: Lé Giesen

Dirk Schatorie is al klaar bij de Dakar Rally. De monteur uit Horst kreeg in Peru te maken met een zwaar beschadigde truck die de strijd moest staken.

Na een maandenlange voorbereiding, waarin hij onder meer duizenden euro’s aan sponsorgeld bij elkaar had moeten sprokkelen, was Dirk Schatorie er helemaal klaar voor. Op 1 januari toog de 55-jarige Horstenaar met Team Riwald vol goede moed naar Lima in Peru voor de start van de Dakar Rally. 

Avontuur
Maar na een halve week en nog geen handvol etappes, die grotendeels door duinen voerden, zit het avontuur er voor de Limburger alweer op.

In de derde etappe belandde de truck met chauffeur Ed Wigman, navigator Joël Ebbers en Schatorie op zijn kant. Met hulp werd het gevaarte overeind getrokken, maar de vrachtwagen van het Nederlandse drietal bleek te veel schade te hebben opgelopen om de wedstrijd te kunnen vervolgen. 

Lees ook: Dirk Schatorie enige Limburger in Dakar Rally

Eind aan missie
Daardoor komt er wel op een erg snelle en schlemielige wijze een eind aan de missie van Schatorie. In 2017 zat Schatorie in de servicetruck van het Riwald-team om assistentie te verlenen in geval van pech. Dit jaar zat hij voor het eerst in de wedstrijdtruck.

In het klassement speelde het Riwald-team overigens een marginale rol.