Dorpsraad Leunen wil verkeerstunnel onder N270

Print
Dorpsraad Leunen wil verkeerstunnel onder N270

Het huidige viaduct met daaroverheen de N270, gezien vanuit Leunen. Afbeelding: Google Streetview

Venray - Een tunnelbak met bovenop een rotonde. Dat is volgens de dorpsraad van Leunen de beste oplossing voor de N270, de provinciale weg van Helmond naar Well.

De provincie gaat de N270 ter hoogte van Venray flink opknappen. Onderdeel van die reconstructie is de sloop van het viaduct over de Leunseweg. Voor de auto’s komt er een rotonde, voor fietsers tunnels.

Verzet
De dorpsraad verzet zich hevig tegen dit plan. De raad snapt niet dat de provincie het doorgaand autoverkeer wil ‘vermengen’ met het lokale verkeer. "Ik ben geen verkeersdeskundige, maar ik kan niemand uitleggen dat het beter wordt", zegt secretaris Gerrit Reintjes van de dorpsraad. 

En de inwoners van Leunen zijn er al helemaal niet blij mee dat ze op de fiets door tunnels moeten. Veel te onveilig, oordelen zij.

Gescheiden
Tot dinsdag kreeg de dorpsraad de tijd om met een alternatief plan te komen. Daar kwamen de Leunenaren mee. De voorkeur van de raad gaat uit naar een tunnel voor het doorgaand verkeer tussen Deurne en Well en een bovengrondse rotonde voor het lokale verkeer. In deze variant zijn het doorgaande en lokale verkeer gescheiden en hoeven de fietsers niet door tunnels waarin zij zich onveilig voelen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen