Onderzoek naar spookrijders op de A73 bij Boxmeer

Ravage op de A73 bij Boxmeer na een ongeluk met een spookrijder, september vorig jaar.© SK-Media

Rijkswaterstaat gaat bekijken hoe het kan dat er de laatste maanden relatief veel spookrijders aangetroffen worden op de A73 ter hoogte van Boxmeer.

De Gelderlander/Dennis Greijn

De wegbeheerder benadrukt dat er nog geen sprake is van een officieel onderzoek."Maar het valt ons ook op. Vanaf augustus tot de eerste week van dit nieuwe jaar hebben we op de A73 bij Boxmeer vijf meldingen geregistreerd van spookrijders", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Analyse"In drie gevallen is de spookrijder ook aangetroffen. Vraag is nu: is vijf veel of weinig? Vergelijkingsmateriaal hebben we op dit moment niet. Vooropgesteld, elke spookrijder is er natuurlijk een te veel. Ons team voor de analyse van knelpunten gaat binnenkort aan de hand van de meldingen bekijken wat er bij Boxmeer aan de hand is."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal