PVV-Kamerlid Dion Graus heet ‘vreemde vogels’ welkom

Print
PVV-Kamerlid Dion Graus heet ‘vreemde vogels’ welkom

Afbeelding: Harry Heuts

De schrijvers Joost Meijs en Marc Hermans van de vastelaovesrevue Medammecour on Tour hebben dit jaar een wel zeer bijzondere ‘mystery guest’ weten te strikken.

Dit seizoen daalt PVV-Kamerlid Dion Graus van de showtrap af. Hij heeft naar eigen zeggen de Haagse Ridderzaal verlaten om als Ridder Dion de dieren te beschermen in de Medammecour on Tour.

Blanke sabel
Uitgedost met riddermantel, zilverkleurige kaphandschoenen en ‘de blanke sabel’ zingt (nou ja…) de PVV’er: "Vreemde vogels zijn welkom in Limburg. Voor vreemde vogels laat ridder Dion de hangbrug neer."

Standpunten
De standpunten van de PVV over het 'verwelkomen van vreemdelingen' zijn bekend, dus je mag het best opmerkelijk noemen dat Graus deze zinnen zonder mankeren uitspreekt. Volgens Marc Hermans heeft het Heerlense Kamerlid de tekst aanvaard zonder er een letter aan te veranderen. "Daar gaat vastelaovend ook over. We hebben Graus uit zijn comfortzone gehaald en hij doet het heel sportief."

Als een soort contrapunt tegenover Graus steelt buuttereedner Gilbert Petit uit Ulestraten voor de pauze de show als kebabverkoper Alloch Toon.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen