Herindeling Parkstad volgende maand weer opgepakt

Print
Herindeling Parkstad volgende maand weer opgepakt

Protest tegen de herindeling in Landgraaf. Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Landgraaf / Brunssum - Op welke manier de gemeentelijke herindeling in Parkstad een vervolg krijgt, moet volgende maand duidelijk worden.

Op 6 februari gaat gedeputeerde Ger Koopmans hierover in gesprek met minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Dat heeft hij woensdag laten weten.

Negatief advies
Begin december maakte Ollongren bekend dat de fusie van Landgraaf met Heerlen op 1 januari 2019 niet doorgaat. Dat besluit nam het kabinet na een negatief advies van de Raad van State waarin staat dat de provincie naar Landgraaf te dwingend is geweest en dat ook andere omliggende gemeenten betrokken hadden moeten worden. Sindsdien is het niet duidelijk of en hoe het proces verder gaat en wie de regie neemt, de minister of de gedeputeerde.

Brunssum
Ook is niet bekend welke specifieke gemeenten volgens Ollongren nog meer zouden moeten worden meegenomen. Brunssum en misschien ook Kerkrade liggen voor de hand maar daar heeft ze zich tot nu toe niet over uitgelaten.

Bij het gesprek op 6 februari zijn geen bestuurders van Landgraaf, Heerlen of andere gemeenten aanwezig.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen