'Nog 94.000 Limburgers moeten dringend aan de slag'

Print
'Nog 94.000 Limburgers moeten dringend aan de slag'

Foto ter Illustratie Afbeelding: ANP

De 94.000 mensen in Limburg die nu nog niet aan het werk zijn, moeten dringend aan de slag. De arbeidsmarkt wordt steeds krapper dus is iedereen nodig.

Monique Princen, voorzitter van Ondernemend Limburg, noemde woensdag tijdens de nieuwjaarsreceptie de arbeidsmarkt de grootste uitdaging in 2018.

Vacatures
"De krapte op de arbeidsmarkt is nu al een factor die de economische ontwikkeling in Limburg remt." Werkgevers hebben de grootste moeite om vacatures te vullen. Volgens Princen komt dit door de ongunstige demografische ontwikkeling en het feit dat er hier, vergeleken met de rest van het land, minder mensen werken.

De 94.000 Limburgers die nu nog aan de kant staan zijn bijvoorbeeld mensen in de bijstand en de ww maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Belangrijk is dat er duidelijkheid komt in de wat de competenties van deze mensen zijn. Welke kwaliteiten hebben ze in huis? Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kwaliteiten heeft. Als die specifieke kwaliteiten bekend zijn, kan worden gekeken welke werkgevers mogelijkheden hebben."

Bijdrage
Volgens Princen horen hier ook de mensen bij die nu deeltijd werken of helemaal niet werken, dus de zogenaamde niet-uitkeringsgerechtigden. Iedereen kan een bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van Limburg.

Ondernemend Limburg bestaat uit de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), MKB-Limburg en de Limburgse Werkgevers Vereniging. Die laatste viert dit jaar haar honderdjarig bestaan.