Stichting zet zich in voor Americana in en rond Maastricht

Print
Stichting zet zich in voor Americana in en rond Maastricht

Pokey LaFarge, modern boegbeeld van de roots, 30 jaar oud, twee jaar geleden nog te horen op Moulin Blues: “Roots is no retro thing. It is American music that never died.” Afbeelding: .

Deze week is in Maastricht de Stichting Roots*Music&More opgericht. Volgens de initiatienemers is er op het gebied van rootsmusic in Maastricht en omgeving, in tegenstelling tot de rest van de provincie, niets te beleven.

"Geen concertseries, geen podia, geen beleid, geen programmering, geen fanclub, geen pleitbezorgers en geen aandacht", schrijft de stichting in haar beleidsplan.

RockAcademie
Achter de stichting gaat de naam schuil van Guido van den Boorn, medeoprichter van de Fontys RockAcademie Tilburg en de man achter poppodium 013 in diezelfde plaats. Maar onder anderen ook de radiomakers Felix Meurders en Hubert van Hoof hebben zich achter het initiatief geschaard. Professionals als Wim Smeets, Richard Loomans en Sander Reijntjens van de Muziekgieterij en Fons van Iersel van 013 Tilburg ondersteunen het initiatief.

Subsidie
De stichting is op zoek naar een startsubsidie van 12.000 euro om zodoende in het eerste jaar van haar bestaan één spraakmakend evenement te kunnen organiseren, een aantal kleine optredens te kunnen organiseren, leden te werven en zo snel mogelijk een RoetsGazet, met name via de sociale media, in de markt te kunnen zetten.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen