Vergoossen pleit voor één regionale jeugdopleiding

Print
Vergoossen pleit voor één regionale jeugdopleiding

Afbeelding: Rob Oostwegel

Er moet in Limburg één regionale jeugdopleiding komen. Zonder zo’n opleiding is het Limburgse jeugdvoetbal kansloos volgens Sef Vergoossen.

Dat zei de oud-trainer woensdag in een door De Limburger georganiseerd debat in het Parkstad Limburg Stadion over de toestand van het Limburgse voetbal.

Versnipperd
“Vanaf 13 jaar moet je de besten bij de besten zetten. Zet daar nog eens de beste trainers bij en het wordt gewoon beter. Nu is alles versnipperd”, aldus Vergoossen.

Venlo
Vergoossen vindt dat in zo’n jeugdopleiding niet alleen spelers van de drie Zuid-Limburgse clubs moeten spelen. “Ook Venlo hoort daarbij. Maar zolang de clubs zich hier niet in kunnen vinden, houdt het op. We moeten eerst over die emotie heen.”

Volgens de oud-trainer wordt er nu geld geïnvesteerd in spelers van wie iedereen weet dat 80 procent het toch niet redt. “De huidige werkwijze levert wel iets op, maar het is veel, en veel, en veel te weinig.”

Gesprekken
Volgens Hai Berden zijn gesprekken over een dergelijke jeugdopleiding weer gaande. Al wijst hij ook op de problemen. “Onder welke naam spelen we en van wie is die speler dan?”