Miljoenenbuit bij roofoverval in wereldberoemd Hotel Ritz Parijs

Print
Miljoenenbuit bij roofoverval in wereldberoemd Hotel Ritz Parijs

Afbeelding: AFP

Eén van ’s werelds beroemdste hotels, het Ritz in Parijs, was woensdag het doelwit van een gewelddadige overval.

Rond half zeven uur ’s avonds gingen er vijf mensen naar binnen, met bivakmutsen over hun hoofd en gewapend met zeker één bijl en steekwapens.

Ze gingen naar een juwelierszaak in het luxueuze hotel en sloegen daar de vitrines stuk met de bijl. Dure sieraden werden bij elkaar gegraaid waarna het gezelschap overvallers er weer vandoor ging. 

Schoten
Verschillende media halen getuigen aan die zeggen verschillende schoten gehoord te hebben in het hotel.

Op hun vlucht in het centrum van Parijs stuitten de dieven op een politiepatrouille. De agenten slaagden er in om drie van de vijf met behulp van tasers aan te houden. De andere twee konden ontkomen, naar verluidt door weg te rijden op een scooter. De buit bedraagt volgens berichten in de Franse pers ruim vier miljoen euro aan sieraden en juwelen.

Afgezet
De politie sloot daarop enkele straten af rondom het Place Vendôme, waar Hotel Ritz ligt. Op videobeelden die buurtbewoners maakten, is onder meer te zien dat de straat achter het hotel is afgezet, terwijl hotelbezoekers vanaf hun balkon de straat in kijken.

De drie aangehouden overvallers zijn bekenden van de Parijse politie, omdat ze eerder betrokken waren bij overvallen op juweliers.

Het Ritz geldt als één van de meest luxueuze hotels ter wereld. De kamerprijzen lopen op tot 18.000 euro per nacht voor bijvoorbeeld de Suite Impériale. Er logeren regelmatig gasten van de koninklijke familie van Saoedi-Arabië. Prinses Diana verbleef er voor ze haar dodelijke auto-ongeluk had in Parijs, in 1997.