Scholenkoepel LVO stuurt twee directeuren weg

Print
Scholenkoepel LVO stuurt twee directeuren weg

Afbeelding: Harry Heuts

Scholenkoepel LVO in Maastricht heeft per direct afscheid genomen van twee locatiedirecteuren. Het gaat om Johan Moes van de vmbo Maastricht en Twan Wijnants van de vhbo Maastricht.

De centrale directie van de stichting LVO laat in een interne mail aan de medewerkers weten dat de beslissing is genomen na de afronding van het 'masterplan onderwijs en huisvesting'. Hierin wordt aangegeven hoe het onderwijs in Maastricht in de toekomst ingericht zal worden. Dat plan wordt nog deze maand aan het gemeentebestuur van Maastricht aangeboden.

Leiderschap
"We hebben ons nadrukkelijk afgevraagd welk type leiderschap past bij onze scholen, willen we onze ambities waarmaken. Hierbij is een ander profiel qua leiderschap vereist dan in de fase die achter ons ligt", zo staat in de interne mededeling te lezen. Als gevolg daarvan moeten Moes en Wijnants dus het veld ruimen. De eerste wilde niet ingaan op de achtergrond van zijn vertrek. "Wel wil ik benadrukken dat een en ander niet gebeurt in een vijandige sfeer."

Hoog ziekteverzuim
De centrale directie, bestaande uit Guido Beckers en Jeffreye Vossen, wil op dit moment niet ingaan op de achtergronden van de maatregel, zo staat in de mededeling. Het rommelt al enige tijd binnen de onderwijskoepel. Het vmbo kent een hoog ziekteverzuim en er zijn veel conflicten. Tevens is er kritiek van de onderwijsinspectie.

Vacatures
Over de invulling van de twee ontstane vacatures wordt op korte termijn overlegd met de medezeggenschapsraden en managementteams. De dagelijkse leiding van het vmbo en vhbo is de komende periode in handen van de teamleiders, in samenspraak met de directie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu