Sem en Tess zijn de populairste babynamen in Limburg

Print
Sem en Tess zijn de populairste babynamen in Limburg

Afbeelding: iStock

Limburgse ouders kozen vorig jaar het vaakst voor Sem als naam voor hun pasgeboren zoon, Tess was favoriet als meisjesnaam.

Landelijk gezien waren Emma en Noah afgelopen jaar de populairste kindernamen. De cijfers worden elk jaar gepresenteerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de instantie die de kinderbijslag uitkeert. 

Finn en Emma
Andere jongensnamen die populair blijken in Limburg zijn Finn, Milan, Noah en Liam. Bij meisjes werd vaak gekozen voor Sophie, Emma, Fenna en Lotte. Verrassend is dat overigens niet, want deze namen zijn al jaren in trek. Zo was Emma de afgelopen twee jaar nog de meest gekozen meisjesnaam. Bij jongens was dat de afgelopen twee jaar Finn.

Zeeland en Friesland
In de statistieken van de SVB zijn opvallende verschillen te zien. Terwijl Sem en Tess de Limburgse lijst aanvoeren, wordt in Zeeland vaak gekozen voor traditionelere namen als Jan, Cornelis, Johanna of Eva. In Friesland zijn Jesse, Jurre en Hidde populair bij de jongens, meisjes werden daar vaak Lieke of Femke genoemd.

Max Verstappen
Opvallend is verder dat het succes van autocoureur Max Verstappen ook de babykamers bereikt. Vorig jaar kregen 437 baby's deze naam, wat Max de achttiende plaats op de lijst oplevert. De voorgaande twee jaren was de naam nog niet te vinden in de top twintig.