Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees. Bekijk onze abonnementen >

Dit artikel krijg je van ons cadeau

De week waarin Camiel opnieuw onderwerp van een schlager werd

Camiel Eurlings met Ummer d’r Naever in 2009 in de Zoepkoel. © Archief De Limburger/Harry Heuts

Natúúrlijk lees jij de roddelbladen never nooit niet. En ‘Shownieuws’ kijken? Je moet er niet aan denken! Daarom vatten wij in de rubriek 'Je hebt 't niet van mij' jouw wekelijkse portie showbizz en achterklap samen, afgeblust met halve waarheden. Graag gedaan!

Jan Cuijpers

Voor de tweede maal in zijn leven is Camiel Eurlings lijdend voorwerp van een carnavalsschlager. Het duo Blond & Blauw komt deze week op de markt met de klapper Losse Handjes. De naam van het duo is natuurlijk niet voor niets gekozen, een lees- en tikfout is snel gemaakt. Zo schreven de collega’s van 1Limburg donderdag al dat het duo Bont & Blauw zou heten. Hoe zouden ze daar nou bij komen? En ook deze week nog werd de voormalig golden boy van het CDA opgevoerd in vastelaovesrevue Medemmacour on tour als spreker tijdens een diner in Roermond. Hij begon zijn speech, turend op een vel papier: „Nul, nul, nul...nul en nul.” Waarop Jos van Rey, nog een gevallen politicus, opstond en zei: „Mielke, dat zijn geen nullen! Dat zijn de Olympische ringen!”

Deep Throat 
Toen het leven het Valkenburgse voormalig IOC-lid nog toelachte, schreven de mannen achter de Medammecour, Marc Hermans en Joost Meijs, toen als Ummer d’r Naever in 2009 het nummer Fileleed met daarin de meebruller Hei, Camiel, ich staon nog in de fiel! De voormalig minister van verkeer en indertijd beoogd leider van het CDA staat tegenwoordig alleen nog in de roddelbladen. En dat niet alleen de journalisten Woodward en Bernstein van de Washington Post met een zogenaamde Deep Throat werken, bewijst Story deze week. Bij een verhaal over het opgestapte IOC-lid staat de kop ‘Goed ingevoerde Story-bron onthult alles’. Wat de nieuwsjagers van De Telegraaf en de onderzoeksjournalisten van NRC en deze krant niet is gelukt, legt Story bloot.

Lees en huiver!
Wat we allemaal tot nog toe te horen kregen, vat Story nog eens samen. Camiel Eurlings en zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink hadden een ‘wederzijds handgemeen’ waarbij zij een hersenschudding, een gebroken elleboog, uitgescheurde oorbelgaatjes, kneuzingen en bloeduitstortingen opliep. Story’s bron nu: „Onzin! Tessa heeft zich de bewuste avond tijdens een feestje in Valkenburg opgesloten op een wc met Camiels telefoon, omdat ze wilde controleren met welke vrouwen hij contact had.” Camiel heeft later op de avond geprobeerd zijn telefoon terug te krijgen, waarbij inderdaad wat geduwd en getrokken is, lezen we.

'Camiel is er ingeluisd'
Dat valt niet goed te praten, maar het is iets anders dan zware mishandeling. Bij de pogingen zijn telefoon te bemachtigen is de sjaal van Camiel aan een oorsieraad van Tessa blijven hangen en het oor is vervolgens gaan bloeden. Kortom: „Camiel is er gewoon ingeluisd. Hij is per saldo méér slachtoffer dan Tessa”, aldus de geheime bron van achter uit de keel. Overigens maakt Story alsnog korte metten met de burgemeesterszoon door in een uitgebreid kader bij het verhaal een oude roddel nieuw leven in te blazen: is Camiel misschien wel homofiel? En dat ondanks zijn relaties met een aantal goed uitziende dames, van wie Story uiteraard de foto’s plaatst. Ook in de leeuwenkuil van Weekend en Privé wordt Eurlings verscheurd. Er rest hem maar één ding, meldt Weekend al op de cover, hij vlucht naar het buitenland.

De grote liefde van Albert
Story is deze week sowieso goed op dreef met amoureuze onthullingen. Weet je bijvoorbeeld wie blijkbaar de grote liefde is van Albert Verlinde? Antwoord: ex-man Onno Hoes, de burgemeester die Maastricht met pek en veren moest verlaten, omdat hij ondanks beloftes daarover aan de raad publiekelijk te kijk werd gezet met een liefdesdate. „De mensen met wie Albert veel omgaat, weten niet beter dan dat Onno de man in zijn leven is. Hij sprak altijd over ‘mijn man’. Iedereen gunt hem deze verzoening ook. Ze zijn drie jaar uit elkaar geweest, maar ze horen gewoon bij elkaar”, tekent Story op uit de mond van, jawel, ‘een insider’.

Baby Mikai
Hét liefdesverhaal van de week vinden we in Party. Daarin de foto’s van het dolgelukkige transgender ouderpaar Louisa en Rosanna uit Venlo met hun baby Mikai. Louisa, vroeger man, wordt de mamma van het jongetje, terwijl Rosanna nu man en pappa kan worden. „Voor ons is het normaal, voor de buitenwereld is dat natuurlijk anders”, aldus Louisa. Het stel weet echter zeker dat het mannetje bij hen niks tekort gaat komen.