Kiek van Toen: Maasband

Print
Kiek van Toen: Maasband

Afbeelding: DL

We zullen het u niet te moeilijk maken door u te laten raden waar deze foto is genomen.

Het moet volgens ons archief in het gehucht Maasband in Stein zijn geweest.
Zijn er mensen die leuke herinneringen aan Maasband willen delen?

Reageer op: redactiesittard@delimburger.nl

Reacties:

Verrast zag ik in De Limburger van 13 januari op de foto mijn geboortehuis in Maasband, gemeente Stein.

Dit huis is gebouwd door mijn grootouders Jan Driessen en Barbara Claassen in 1902. Zelf ben ik daar geboren op 1 april 1941 ’s middags om 14.00 uur. Het was toen 27 graden. Warm, het bleek de warmste 1 april te zijn van de vorige eeuw. Op zolder waren postduiven gehuisvest, naast de slaapkamers van de kinderen, in die tijd zeven stuks. Mooie tijd, er is veel over te vertellen.

Thjeu Driessen
Obbicht

Krantenarchief:
In het eigen krantenarchief vinden we een leuke sfeerreportage uit 1982 terug. In het stuk komt  de dan 81-jarige Willem Berix aan bod. Volgens hem is zijn op dat moment blakende gezondheid te danken aan ‘de Maaslucht’. Dat moet ook haast wel, want Willem zegt  helemaal geen groente te eten. De 120 inwoners (nu circa 140) zijn volgens de reportage met geen stok uit het dorpje weg te slaan. „De moderne tijd lijkt geen vat op het woonoordje te krijgen. De ongerepte Maas stroomt traag langs de oude huisjes en op lome zomeravonden vertoeven jongeren op de dijk langs de rivier”, meldt de krant.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →