Actiegroep eist eind aan gedogen vluchten MAA

Print
Actiegroep eist eind aan gedogen vluchten MAA

Afbeelding: ANP

Maastricht-Airport - Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek (SGUVB) stapt naar de rechter als niet binnen zeven dagen een eind komt aan het gebruik van de verlengde start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport.

Begin december gaf minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) een gedoogbeschikking af, om vooruitlopend op het aanpassen van het Luchthavenbesluit het gebruik toe te staan van de volle lengte van de start- en landingsbaan van MAA. Hierdoor kunnen grotere vrachtvliegtuigen de luchthaven aandoen.

Niet bevoegd
Maar volgens de SGUVB is de minister helemaal niet bevoegd om zo’n besluit te nemen en wordt de burger hiermee rechtsbescherming ontnomen. Volgens de SGUVB heeft er geen goede belangenafweging plaatsgevonden.

De actiegroep dreigt met een kort geding namens een alliantie van acht andere protestgroepen en tal van omwonenden van MAA.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →