Actiegroep eist eind aan gedogen vluchten MAA

Print
Actiegroep eist eind aan gedogen vluchten MAA

Afbeelding: ANP

Maastricht-Airport - Stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek (SGUVB) stapt naar de rechter als niet binnen zeven dagen een eind komt aan het gebruik van de verlengde start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport.

Begin december gaf minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) een gedoogbeschikking af, om vooruitlopend op het aanpassen van het Luchthavenbesluit het gebruik toe te staan van de volle lengte van de start- en landingsbaan van MAA. Hierdoor kunnen grotere vrachtvliegtuigen de luchthaven aandoen.

Niet bevoegd
Maar volgens de SGUVB is de minister helemaal niet bevoegd om zo’n besluit te nemen en wordt de burger hiermee rechtsbescherming ontnomen. Volgens de SGUVB heeft er geen goede belangenafweging plaatsgevonden.

De actiegroep dreigt met een kort geding namens een alliantie van acht andere protestgroepen en tal van omwonenden van MAA.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen