Bewoners Vossener stappen uit overleg met gemeente Venlo

Print
Bewoners Vossener stappen uit overleg met gemeente Venlo

De wijk de Vossener in Blerick. Afbeelding: Laurens Eggen

Alle zes bewonersleden van overleggroep Buurt Bestuurt in wijk de Vossener in Blerick zijn uit onvrede opgestapt.

Volgens de bewonersgroep komt de gemeente Venlo diverse afspraken niet na. Zolang daar niets aan verandert, zijn ze niet van plan naar overleggen te komen.

In een brief aan de gemeenteraad en het college van B & W schrijven de bewoners onder andere dat een verkeerskundige niet meewerkt aan het oplossen van problemen in de wijk. Ook zouden ideeën van de buurt over de herinrichting van een groenstrook niet worden opgepakt.

Doodgebloed
Wethouder Ben Aldewereld (Wijken, VenLokaal) laat weten dat de opstelling van de buurt hem verrast. "Buurt Bestuurt in de Vossener is in 2015 gestart maar daarna doodgebloed vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Daarna is er een doorstart gemaakt en een procesbegeleider aangesteld. Die zei in december dat er terechte kritiekpunten zouden worden opgepakt en we op 11 januari met elkaar in gesprek zouden gaan. Het verbaast me dat bepaalde zaken nu zo zwart-wit naar voren worden gebracht.”

Donderdagavond vond de vergadering van Buurt Bestuurt, waarbij ook politie en de school betrokken zijn, plaats zonder bewoners. Aldewereld wil de opgestapte leden volgende week uit te nodigen voor een gesprek over de ontstane situatie.

Kritische geluiden
Henk Janssen laat namens de bewoners weten daarvoor open te staan. "Maar dan zullen er wel knopen doorgehakt moeten worden.” Recent lieten ook andere bewonersgroepen en -initiatieven in de gemeente kritische geluiden over Venlo horen. Volgens Aldewereld wordt er echter wel degelijk naar bewoners geluisterd. "Daar wordt hard aan gewerkt. Natuurlijk gaat dat niet altijd even gemakkelijk, maar burgers worden hier gehoord.”