Bankroet Virenze kost 200 werknemers hun baan

Print
Bankroet Virenze kost 200 werknemers hun baan

Afbeelding: De Limburger/Mitchell Giebels

Gronsveld - De twee instellingen die de zorg en de gebouwen van het failliete Virenze hebben overgenomen, geven ongeveer 255 van de 465 Virenze-werknemers een nieuw contract.

Circa 200 personeelsleden van Virenze kunnen niet bij de nieuwe eigenaren terecht en verliezen dus hun baan door de ondergang van de grote zorginstelling uit Gronsveld. Dat heeft curator Dominique Roomberg bevestigd. Hij houdt wel een slag om de arm. Wellicht kan in tweede instantie nog een tiental mensen aan werk worden geholpen.

Overname
Even voor Kerstmis wist Roomberg te regelen dat de Roermondse zorginstelling MET ggz en Parnassia in Den Haag bereid waren de zorgcontracten voor 10.000 cliënten en de locaties van Virenze overnemen voor een miljoenenbedrag. Toen was alleen duidelijk dat het ‘overgrote deel’ van de behandelaars bij de twee nieuwe werkgevers aan de slag zou kunnen, maar niet hoeveel precies. Met name voor het indirecte personeel (onder meer administratie) is bij de nieuwe eigenaren geen plek.

Kasteel
De curator onderzoekt de oorzaken van het faillissement nog. Volgens een interimdirecteur ging Virenze ten onder aan slechte bedrijfsvoering, lagere tarieven in de zorg en de overgang van de jeugdzorg naar de gemeenten. Deze week werden ook vijf kleinere vennootschappen die gerelateerd zijn aan Virenze failliet verklaard. Daaronder VOZ Rijckholt, een BV waarin Kasteel Rijckholt zit, waar Virenze de hoofdzetel had. Curator Roomberg gaat het kasteel, waarin het hoofdkantoor van Virenze zat, verkopen. De opbrengst is voor de hypotheeknemer, de Rabobank.

De werknemers van het failliete Virenze hebben recent van UWV een deel van het achterstallige salaris over december ontvangen.

Doorstart
MET ggz is een grote instelling in Noord- en Midden-Limburg.
De behandelteams voor volwassenen en ouderen in Limburg maken een doorstart onder MET ggz, dat locaties in Hoensbroek, Vaals en Maastricht overneemt. De behandelteams voor kinderen in Limburg maken nu deel uit van Parnassia. Groep. Ook de vestigingen van Virenze buiten Limburg worden onderdeel van Parnassia Groep, een grote instelling met 12.000 medewerkers en 160.000 cliënten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu