Ook Maastricht krijgt groot vermaakscentrum

Print
Ook Maastricht krijgt groot vermaakscentrum

Het LeisureDome in Kerkrade, geopend in 2013, trekt jaarlijks een paar miljoen bezoekers. Afbeelding: Luc Lodder

Projectontwikkelaar Wyckerveste wil nog dit jaar met de bouw starten van een zogeheten LeisureDome in Maastricht.

In het vermaakscentrum is onder meer een trampolinepark gepland, een bowlingcentrum, een overdekte speeltuin, een game- en glowgolfhal, een sportschool en diverse restaurants.

10.000 m2
Het LeisureDome is gepland naast winkelcentrum Brusselse Poort, op een terrein van ongeveer 10.000 vierkante meter bij de gebouwen van de Praxis en het voormalig bowlingcentrum Brunswick. Het gaat om een investering van meer dan tien miljoen euro. Frank Meijer van Wyckerveste zegt dat de plannen in een vergevorderd stadium zijn; er wordt al een jaar gewerkt aan de voorbereidingen.

Gekocht
In december zijn de panden van het bowlingcentrum en de Praxis gekocht van woningcorporatie Servatius, dat al in 2010 besloot de panden af te stoten in het kader van een bezuinigingsoperatie onder druk van het ministerie van VROM. Beide gebouwen worden gesloopt. Voor Praxis wordt momenteel een nieuwe zaak gebouwd aan de Belvédèrelaan. Wyckerveste was volgens Meijer al enige tijd op zoek naar een geschikte locatie in Maastricht, waar volgens hem grote vraag is naar dit soort vermaak.

Korte afstand
Dat het plangebied op relatief korte afstand ligt van het centrum, het Belgische achterland en het luxe vakantiepark Resort Maastricht op de Dousberg is volgens hem van toegevoegde waarde. De contracten met sportschool Basic Fit en het trampolinepark zijn al getekend; de rest volgt snel verwacht hij. "Er is in Maastricht zo weinig, de partijen staan in de rij." Zo is Wyckerveste onder meer in onderhandeling met enkele landelijke restaurantketens.

Geen bioscoop
Er is vooralsnog geen bioscoop gepland in het LeisureDome, omdat Maastricht net twee nieuwe bioscoopgebouwen heeft: Pathé en Lumière. Maar Frank Meijer sluit niets uit voor de toekomst. Wyckerveste is sinds een half jaar in gesprek met de eigenaar van Brusselse Poort - HB Capital - om het hele gebied op te waarderen en mogelijk een verbinding te maken tussen het vermaakscentrum en het winkelcentrum. Er wordt al jaren gesproken over een facelift voor de Brusselse Poort en het omliggende gebied, dat nogal verrommeld is.

Braak
Diverse terreinen liggen braak, de infrastructuur en parkeermogelijkheden voldoen niet meer. Tal van partijen hebben hun tanden stuk gebeten op plannen voor het terrein. Wyckerveste is nu met de gemeente in gesprek om tot één integraal plan te komen voor het gebied. Wyckerveste is ook eigenaar van het succesvolle Leisure­Dome bij het Roda Stadion in Kerkrade en bouwde soortgelijke centra bij PEC Zwolle en S.K. Beveren.

In Venlo werkt Wyckerveste ook aan een vermaakscentrum. Het bowlingcentrum bij het LeisureDome zal het tweede in Maastricht worden; de landelijke keten Bison opent binnenkort een bowling in de voormalige FestiVillage aan de Boschstraat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →