Boosheid om ton van gemeente voor kunstwerk Venlo

Print
Boosheid om ton van gemeente voor kunstwerk Venlo

Afbeelding: Gemeente Venlo

Tegelen - Het comité dat van plan was festiviteiten te organiseren vanwege 675 jaar Venlo is boos omdat de gemeente 100.000 euro in het kunstwerk Tango van Fons Schobbers steekt.

Het feestcomité kreeg begin vorig jaar van het gemeentebestuur te horen dat Venlo geen geld zou steken in activiteiten vanwege het verkrijgen van stadsrechten 675 jaar geleden. De stad kreeg die op 1 september 1343. Argument om niet bij te dragen was het onvoorziene financiële tekort op de uitgaven aan zorg.

Raar
Eergisteren werd bekend dat Venlo 100.000 euro steekt in het kunstwerk Tango van kunstenaar Fons Schobbers, dat een geschenk aan de stad is vanwege het 675-jarig bestaan. "Het is nu wel heel raar dat terwijl er zorgtekorten zijn opeens een ton naar een kunstwerk gaat", zegt voorzitter Joey Gommans van het feestcomité. "Het is niet zo dat wij ook een ton willen, maar het moet wel eerlijk zijn."

Reserves
De gemeente Venlo zegt dat al in 2016 werd besloten het kunstwerk te laten maken. De 100.000 euro die beschikbaar werd gesteld, is afkomstig uit de reserves van de regeling Kunst in de Openbare Ruimte (KOR). Het in totaal 400.000 euro kostende kunstwerk Tango wordt eind dit jaar gepresenteerd.

Het feestcomité doet op dit moment geen poging meer alsnog festiviteiten te organiseren. Evenementenorganisator Frank Vale probeert nog om met exploitanten in juni een feestkermis te organiseren. Het is momenteel nog niet duidelijk of die kermis doorgaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →