Agenten gewond na frontale aanrijding op A1

Print
Agenten gewond na frontale aanrijding op A1

Afbeelding: iStock

Twee agenten zijn zaterdagochtend lichtgewond geraakt nadat spookrijdende verdachten van een inbraak frontaal in botsing kwamen met een politiewagen.

Twee mannen die daarvoor een inbraak zouden hebben gepleegd in Delden, reden tegen het verkeer in op de A1 bij Deventer toen ze met de auto van de politie in botsing kwamen. De verdachten zijn behoorlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht, de agenten hadden nekklachten.

Inbraak supermarkt
De politie ging zaterdagochtend vroeg af op een melding van een inbraak in een supermarkt in Delden. De twee verdachten hadden het volgens de politie waarschijnlijk voorzien op de sigaretten, maar werden gehinderd door het inbraakalarm. De mannen gingen er in de auto vandoor toen agenten ze probeerden aan te houden. Daarna volgde een achtervolging van een uur door de regio Gelderland. Met acht politievoertuigen werd geprobeerd de verdachten aan te houden. Toen de mannen in de verkeerde richting de A1 opreden kwamen ze in botsing met een politieauto.

Sigaretten
In Borne was vrijdag ook een inbraak in een supermarkt, waar sigaretten zijn meegenomen. De politie onderzoekt of het om dezelfde verdachten gaat. De A1richting Enschede/Hengelo is naar verwachting tot 10.00 uur afgesloten voor onderzoek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →