Stevige kritiek op winkelplannen in Venray

Print
 Stevige kritiek op winkelplannen in Venray

De Grotestraat in Venray, met een aantal leegstaande winkelpanden. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venray - Het lijkt wel een subsidie voor vastgoedeigenaren die hun winkel leeg laten staan. Zo luidt de kritiek van Venrayse politici op het plan om winkels naar het winkelcentrum te verplaatsen.

Venray wil het winkelcentrum een stuk kleiner maken. Daarvoor moeten bijvoorbeeld winkeliers uit de Bleek verhuizen naar het zogeheten kernwinkelgebied. 

Helpen
De gemeente heeft 320.000 euro gereserveerd om winkeliers een handje te helpen bij het nemen van een beslissing om te verhuizen. Als over een of twee jaar de winkelruimtes in De Bleek en de andere overbodige winkelgebieden leegstaan, wordt het bestemmingsplan gewijzigd. Zodat er nooit meer een winkel in het pand kan komen. 

Springen
Zoals eerder gemeld staan winkeliers en een pandeigenaar in de Bleek niet te springen om te verhuizen. In deze te ontmantelen winkelstraat leeft sterk het gevoel dat de gemeente met de subsidie de grote vastgoedjongens in het centrum, die nu geld verliezen doordat hun panden leeg staan, gaat spekken. 

Sponsoren
Dit geluid klonk deze week ook in het Venrayse gemeentebestuur. Verschillende politieke partijen in de gemeenteraad zijn erg kritisch of pikken het subsidieplan van wethouder Jan Loonen (CDA) zelfs niet. Waar blijft de inbreng van de ondernemers zelf, vragen verschillende partijen zich af „De vastgoedjongens zijn oorverdovend stil. Wij gaan ze sponsoren maar wat hebben ze zelf gedaan om hun lege panden, met absurd hoge huren, vol te krijgen”, vroeg Martin Leenders van Samenwerking Venray zich deze week hardop af. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →