‘Huisvesting arbeidsmigranten op industrieterrein mogelijk’

Print
 ‘Huisvesting arbeidsmigranten op industrieterrein mogelijk’

Afbeelding: iStock

Het plan om arbeidsmigranten tijdelijk te huisvesten op industrieterreinen in Noord-Limburg is bespreekbaar voor de provincie. Dat zeggen gedeputeerden Hans Teunissen en Daan Prevoo.

Gemeenten doen hier op dit moment onderzoek naar omdat er een groot tekort is aan woningen voor tijdelijke werknemers uit het buitenland, vooral uit Polen.

Boodschap
Aanvankelijk leken de gedeputeerden niet op één lijn te zitten. Teunissen steunde het plan, terwijl Prevoo reageerde dat hij het onwenselijk vindt en wil dat arbeidsmigranten in reguliere wijken wonen. Maar op vragen van het CDA en D66 in een commissievergadering van Provinciale Staten zeiden ze vrijdag dat ze ‘dezelfde boodschap hebben’. 

Oplossingen
Teunissen: "We stellen niet de regels, maar de oplossingen centraal. Nu er enige mate van urgentie is rondom de opvang van arbeidsmigranten staan we open voor alle voorstellen, mits ze voldoen aan de normen en eisen van fatsoenlijke huisvesting."

Volgende maand presenteert het provinciebestuur een groter woningbouwplan. Daaraan zal het Noord-Limburgse initiatief worden getoetst. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →