'Mantelzorgers maken misbruik van parkeerkaart'

Print
'Mantelzorgers maken misbruik van parkeerkaart'

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Mantelzorgers in Weert maken vaker misbruik van hun speciale parkeerpas als ze een bezoek brengen aan het ziekenhuis of het stadscentrum. Dat stelt de gemeente.

Om misbruik tegen te gaan heeft de gemeente de gebruiksmogelijkheden van de mantelzorgkaart ingeperkt. 
Tot nog toe konden mantelzorgers hun auto met de kaart in een straal van vijfhonderd meter rond de woning van een zorgbehoevende parkeren. 

Vijftig meter
Die afstand is nu teruggebracht tot vijftig meter. De mantelzorgkaart geldt voor de wijken van Weert, waar normaal gesproken alleen met een vergunning geparkeerd mag worden. Om mantelzorgers toch in de buurt van de zorgbehoevende te laten parkeren, is enkele jaren geleden de mantelzorgkaart ingevoerd. De kaart moet aangevraagd worden door de zorgbehoevende. 

Klachten
Volgens de gemeente maken mantelzorgers echter misbruik van hun kaart door deze te gebruiken voor een bezoek aan bijvoorbeeld het ziekenhuis. Daarover zijn klachten binnengekomen vanuit de omgeving van het ziekenhuis.

Maar na vragen uit de gemeenteraad heeft wethouder Frans van Eersel beloofd nog eens naar de zaak te kijken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →