Eind goed, al goed: toch jeugdprinsenpaar in Hulsberg

Print

Afbeelding: Luc Lodder

Hulsberg - Hulsberg heeft toch nog een jeudprinsenpaar gekregen. Prins Rik en prinses Daphne werden zoals gepland uitgeroepen, zo bleek zaterdagmiddag tijdens de jeugdzitting in het gemeenschapshuis.

Eerder deze week trokken de twee zich volgens berichten terug, zwaar teleurgesteld omdat hun foto nog voor de proclamatie op de Facebookpagina van weekblad De Hulsberger had gestaan.

Verrassing 
Dat ze er nu toch stonden kwam dus net zo goed als een grote verrassing. Met hun actie hadden ze de spanning teruggebracht. Volgens vorst Frans Hagemans was er veel overredingskracht nodig om de twee over te halen mee te doen. 

List
Een zaterdag verspreide verklaring van de ouders en de carnavalsvereniging leert niettemin dat het nooit de bedoeling is geweest dat het jeugdprinsenpaar niet zou worden uitgeroepen. Het paar was wel erg ontgoocheld geweest. Toen is een list bedacht om de spanning terug te brengen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen