Gevluchte tbs'er uit Groningse kliniek opgepakt

Print
Gevluchte tbs'er uit Groningse kliniek opgepakt

Afbeelding: ANP

Een voortvluchtige tbs'er uit de Van Mesdag-kliniek in Groningen is zaterdagmiddag aangehouden, maakte het Openbaar Ministerie bekend. Hij werd opgepakt op het terrein van een bedrijfspand.

Donderdag werd bekend dat de man niet was teruggekeerd van onbegeleid verlof. Hij had zondagavond terug moeten zijn, maar had zich nog altijd niet gemeld. Het landelijke opsporingsteam van de politie begon daarop een klopjacht.

Delict
De kliniek deed geen mededelingen over de identiteit en de achtergronden van de man. Ook werd niet bekendgemaakt waarom hij is opgenomen in de kliniek. Volgens de kliniek is er vooralsnog geen reden om aan te nemen dat de patiënt tijdens zijn ongeoorloofde afwezigheid een delict heeft gepleegd.

Vier keer
In de kliniek worden zo'n 240 tbs'ers behandeld. Elke week gaat er meer dan driehonderd keer een tbs'er met verlof naar buiten. Vorig jaar was er bij de Groningse kliniek vier keer sprake van 'ongeoorloofde afwezigheid'.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →