Barry is de kleinste prins carnaval van Limburg

Print
Barry is de kleinste prins carnaval van Limburg

Prins Barry met zijn adjudanten. Afbeelding: Lé Giesen

Tegelen - De Venlose buurtcarnavalsvereniging De Gaaskaetel heeft dit jaar waarschijnlijk de kleinste prins in Limburg ooit: Barry Vervoort uit Tegelen.

De prins van 1.30 meter werd zaterdagavond in het historische café De Hazewind  aan de Herungerweg uitgeroepen tot prins van de carnavalsvereniging die binnenkort het gouden jubileum viert.

Bijzonders
Vorst Gé Baur wilde iets bijzonders. Hij wilde in navolging van Jocusvorst Roel Versleijen, die radiopresentator  Lex Uiting vorig jaar stadsprins maakte, ook voor de Gaaskaetel een prins waarover wordt gepraat. Baur kwam uit bij kleine man Barry Vervoort, maar hij haalde zich daar ook wel wat ongemakken mee op de hals.

Oma Frencken
Want waar haal je een kleine smoking vandaan? En een kleine mantel? Allemaal opgelost, met dank aan oma Frencken die de mantel dertig centimeter inkortte, en een carnavalskledingzaak in Blerick die zorgde voor een passende smoking.

Boomlang
Prins Barry (31)  ziet er geweldig uit tussen zijn boomlange adjudanten Delano en Pim. De vorst is deze week wel nog even snel kortere pauwveren voor op de prinsenmuts gaan halen. Want veren van 1.60 meter op de muts van een prins van 1.30, dat is geen gezicht.
Bovendien is de kans groot dat te lange veren sneuvelen  in het feestgedruis. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →