Beneluxtitel boksen na bijna 33 jaar terug in Limburg

Print
Beneluxtitel boksen na bijna 33 jaar terug in Limburg

Afbeelding: iStock

Door een zege op de Belg Erik Nazaryan uit Brugge kroonde Nederlands kampioen Ricardo Snijders uit Heerlen zich zaterdagavond in Theater de Borenburg in Voerendaal tot Benelux-kampioen in het cuisergewicht (-91 kg).

Snijders, die zijn elfde profpartij op rij won, domineerde de partij vanaf de eerste ronde.  In de vierde ronde haalde de Heerlenaar met een rechtse hoek de wenkbrauw van zijn tegenstander open.

Bloeding
Vanwege de stevige bloeding beëindigde de scheidsrechter na overleg met de hoek van Nazaryan de wedstrijd. Met zijn zege schreef Snijders boksgeschiedenis.  Weltergewicht John van Elteren was bijna 33 jaar geleden de laatste Limburger die erin slaagde om de Beneluxtitel te veroveren. De Heerlenaar versloeg op 8 maart 1985 in Valkenburg de Belg Frankie Decaestecker.

Terug
Op 14 oktober van dat jaar moest Van Elteren de Benelux-titel alweer uit handen geven na een nederlaag tegen de Rotterdammer Jan Lafeber. De oude kampioen Van Elteren was zichtbaar in zijn sas dat de Beneluxtitel nu weer terug is in Limburg.   

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →