Recordjaar voor Interclassics in Maastricht

Print
Recordjaar voor Interclassics in Maastricht

De Aston Martin DB5 uit de James Bond film Goldfinger uit 1964 trok veel bekijks. Afbeelding: Loraine Bodewes

De beurs Interclassics in het MECC in Maastricht trekt dit jaar naar verwachting meer dan dertigduizend bezoekers. Dat is een record voor de beurs in klassieke auto’s, die dit jaar voor de 25e keer wordt gehouden.

Zondag is de laatste dag van de oldtimerbeurs, die de eerste drie dagen al 23.000 autoliefhebbers trok. Vorig jaar telde Interclassics in totaal 26.500 bezoekers.

Auto's verkocht
Ongeveer achthonderd klassieke wagens zijn in het MECC te zien. Tientallen auto’s zijn verkocht, vaak voor bedragen van enkele tonnen. Ook werd er zaterdag een veiling gehouden door het Britse gespecialiseerde veilinghuis Coys waarbij vijftig klassiekers zijn geveild.

James Bond film
Vanwege het jubileumjaar worden ook enkele topwagens getoond die de afgelopen 25 jaar in het MECC te zien zijn geweest. Zo staat er onder meer de Aston Martin DB5 uit de James Bond film Goldfinger uit 1964.

Het is de wagen die Sean Connory kreeg van geheim agent Q, die er allerlei technische snufjes aan had toegevoegd. Zoals twee Browning mitrailleurs achter de knipperlichten voor, een draaibare nummerplaat, schietstoel en uitschuifbare messen in de achtervelgen.      

Praat mee over Maastricht

Discussieer mee en volg het laatste nieuws over Maastricht via onze speciale Facebook groep.

> Neem een kijkje