Schoppende Franse scheids gaat de wereld over: 'Ze moeten hem 6 maanden schorsen'

© Reuters

De Franse scheidsrechter Tony Chapron heeft zich zondagavond de woede van de spelers en het publiek van Nantes op de hals gehaald.

AD/ Tynke Landsmeer

De man verloor in de blessuretijd van het duel tegen Paris Saint-Germain zijn beheersing toen hij na een lichte botsing met een speler op de grond viel. Hij gaf de speler van Nantes een trap na en stuurde hem vervolgens met een tweede gele kaart van het veld.TrapBij een tegenaanval van PSG in de slotseconden van de wedstrijd werd Chapron per ongeluk van de sokken gelopen door Nantes-verdediger Diego Carlos. Terwijl de scheidsrechter op de grasmat lag, haalde hij met zijn been uit naar Diego Carlos. De Braziliaan wist de trap te ontwijken, maar kreeg vervolgens wel een tweede gele kaart van de gefrustreerde arbiter.Schandalig"Dit is een grap, heel Europa lacht hierom", zei voorzitter Waldemar Kita van Nantes. "Een schandalige actie van de scheidsrechter. Hij moet voor zes maanden geschorst worden." Middenvelder Valentin Rongier vindt ook dat Chapron straf verdient. "Als wij dit doen, kregen we een schorsing van tien duels."UitglijdenChapron, politieman in het dagelijkse leven, beweerde na de wedstrijd dat hij uitgleed en Diego Carlos niet opzettelijk raakte. De beelden bewijzen echter duidelijk het tegendeel.PSG won de wedstrijd met 0-1, dankzij een doelpunt van Angel Di Maria in de 12e minuut.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal