Inval Satudarah-clubhuis Geleen: zesde verdachte opgepakt

De politie viel begin december het clubhuis binnen.© Etienne Zegers

De politie heeft dinsdagochtend een nieuwe verdachte opgepakt in het onderzoek naar een chapter van motorclub Satudarah in Geleen.

Jos Emonts

Het gaat volgens de politie om een 34-jarige man uit Geleen die lid is van Satudarah.

De man wordt volgens de politie verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, afpersing, bedreiging en deelname aan een criminele organisatie. In de woning van de verdachte is onderzoek gedaan.

Peer Szymkowiak, de advocaat van de man, bevestigt de aanhouding.

InvalMet de arrestatie komt het aantal verdachten op zes. Afgelopen december werden bij een grootscheepse politieinval in het clubhuis al vijf mensen opgepakt. Deze motorclubleden zitten nog altijd vast.

Stiekem gefilmdOnlangs maakte De Limburger bekend dat politie en justitie het Satudarah-honk in Geleen een tijdlang hebben afgeluisterd. Liefst 28 bijeenkomsten werden stiekem gefilmd. Op die beelden zou onder meer te zien zijn hoe iemand in 'bad standing' hardhandig uit de club werd gezet.

De nieuwe verdachte in de zaak wordt aankomende vrijdag voorgeleid.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal