Berden breidt uit met vijftig arbeidsplaatsen

Print
Berden breidt uit met vijftig arbeidsplaatsen

Afbeelding: Luc Lodder

Familiebedrijf Berden breidt haar kantoorfuncties uit in Heerlen. Dat is goed voor vijftig arbeidsplaatsen. De gemeente Heerlen geeft hiervoor een subsidie van 50.000 euro.

Berden is bezig met een plan voor uitbreiding van de kantoorruimte, sinds het bedrijf een groot deel van warenhuis HoutBrox heeft overgenomen. Een deel van het administratief HoutBrox-personeel was volgens directeur Paul Berden al ondergebracht op de bovenste etage van het warenhuis aan de Promenade in de Heerlense binnenstad. Berden: "Maar daar hadden we niet genoeg ruimte voor alle personeel, vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een ander pand in de stad."

Schoolgebouw
Onlangs heeft het bedrijf het voormalige schoolgebouw aan de Pater Beatusstraat in Eikenderveld aangekocht, waar de rest van het administratief personeel kan worden ondergebracht. Heerlen geeft een subsidie van 50.000 euro uit het Fonds Economische Structuurversterking voor het realiseren van kantoorfuncties in Heerlen. Om voor zo’n subsidie in aanmerking te komen, moet het gaan om een bedrijf dat nog niet in de Parkstad is gevestigd, of om een wezenlijke uitbreiding van een al aanwezig bedrijf.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu