Zesvoudig LVK-winnaar Wiel Vestjens overleden

Print
Zesvoudig LVK-winnaar Wiel Vestjens overleden

Afbeelding: Loraine Bodewes

Tegelen - De Venlose zanger Wiel Vestjens is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen diverse bronnen aan De Limburger.

Vestjens won het LVK vijf keer met Hay Crompvoets en na diens overlijden eenmaal met Gé Deenen. Ook werd hij in 1967 buuttekampioen van Noord- en Midden-Limburg. Hij speelde ook vele malen mee met de Venlose Revue.

Wiel Vestjens is ook de stem van talloze Venlose vastelaovesklassiekers.

Gouden Narrrenkap
In 2017 kreeg hij de Gouden Narrenkap, die eens in de vier jaar wordt uitgereikt, vanwege zijn verdiensten voor de Limburgse vastelaovend.

Vestjens werd geboren in de Venlose binnenstad. Als piepjonge knaap stond hij in 1948 voor het eerst op het podium in de Venlose Revue van Sef Cornet. Hij maakte vervolgens naam als buuttereedner en keerde in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw terug op het toneel met rollen in de Venlose Revue’s van Frans Boermans.

Geboorte
De Venlose tekstdichter stond ook aan de bakermat van Vestjens’ carrière als carnavalszanger. In 1969 viel Vestjens in Venlo voor het eerst in de prijzen met Wae hebbe we dao dan van Boermans. Het was meteen de geboorte van een succesvolle samenwerking en legendarische winnende liedjes als Lekker Zunke, Merieke en ziene Huzaar, Zutjes aan en Josefien volgden. Zelf was hij het meest trots op de evergreen As de sterre  dao baove Straole. In 2002 was hij voor het laatst succesvol in Venlo toen hij met twee liedjes in de prijzen viel. Boermans was overleden en Vestjens vond het tijd voor een nieuwe generatie carnavalszangers. 

Lees ook: Wiel Vestjens, de gouden stem van het LVK

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →