Rombouts-college Brunssum krimpt en vernieuwt

Print
Rombouts-college Brunssum krimpt en vernieuwt

Afbeelding: iStock

Brunssum - Het Rombouts-college raakt de komende jaren naar schatting ruim de helft van de leerlingen kwijt. Bestuurskoepel LVO-Parkstad zet in op een nieuw onderwijsconcept en rekent op instroom van veertig leerlingen per jaar.

Daarmee zou de school op termijn tweehonderd leerlingen hebben. Nu telt de school in Brunssum er nog ongeveer vijfhonderd.

Regio
LVO-Directievoorzitter Frank Schings wijst erop dat het aantal leerlingen in de hele regio Parkstad sterk daalt; afgelopen jaar met ruim twaalf procent.
 
Docenten
LVO wil de school in Brunssum overeind houden en ondanks de krimp geen docenten ontslaan. Nu is er volgens Schings een overschot aan docenten maar op termijn dreigt een tekort, zoals zich nu al voordoet in het basisonderwijs.

Wel wil LVO het aantal vierkante meters in de Brunssumse school verminderen door medegebruikers te zoeken. Nu zijn een bibliotheek en Talent-Zorg al gevestigd in de school.
 
Concept
Het nieuwe onderwijs concept maakt van de nood een deugd door de krimp te combineren met het aanbieden van kleinschalig en gepersonaliseerd onderwijs. Leerlingen kunnen zelf bepalen of ze vakken op havo- of mavo-niveau volgen en hoeveel uur ze les nodig hebben. De lessen zijn deels digitaal.
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen