Islamitisch Centrum wil internaat voor meisjes in Venlo

© Google Streetview

De Stichting Islamitisch Centrum Venlo (SICV) wil in een voormalig kantoorpand aan de Alberickstraat in Blerick een internaat voor circa 20 meisjes vestigen.

Redactie

Het is de bedoeling dat de meisjes daar doordeweeks buiten schooltijd onder meer godsdienstles volgen en huiswerkbegeleiding krijgen. De stichting heeft sinds de jaren negentig al een jongensverblijf aan de Rutgerusgang in Blerick en wil haar activiteiten uitbreiden.

VergunningHet gebouw aan de Alberickstraat 3C, gelegen naast basisschool Mikado, is in 2016 voor 350.000 euro aangekocht door de Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN), de moederorganisatie van de Venlose afdeling. Afgelopen juni heeft de stichting bij de gemeente Venlo een vergunning aangevraagd voor het omvormen van het in de wijk Vastenavondkamp gelegen pand naar een ‘maatschappelijke functie met logies’. De gemeente heeft daar nog geen besluit over genomen.

Een woordvoerder laat weten dat wethouder Ben Aldewereld (VenLokaal) "nog volop met het dossier bezig is”. Het gemeentebestuur zegt pas te kunnen reageren als de advisering is afgerond, een besluit is genomen en betrokkenen en omwonenden zijn geïnformeerd.

VastenavondkampBestuursvoorzitter Hans Soentjens van Kerobei, de stichting waar school Mikado onder valt, heeft in een brief de Venlose gemeenteraad en college van B & W gevraagd wat ze van het initiatief vinden. "Ik vind het initiatief in ieder geval niet passen bij uitspraken die recent zijn gedaan door de politiek over de wijk Vastenavondkamp. Dat bepaalde dingen in het verleden niet goed zijn gegaan en we samen aan zet zijn om de wijk te verbeteren. Wij weten niets van deze ontwikkeling en worden er als school, een belangrijke partner in de wijk, niet eens bij betrokken.”

De gemeente laat weten dat bij de afweging ook het woon- en leefklimaat in de buurt worden meegenomen. Volgens SICV zullen de buurt en omwonenden nog geïnformeerd worden over de plannen. De stichting weet nog niet wanneer.