Ook bejaarde Brabantse slachtoffer bankmol

Print
Ook bejaarde Brabantse slachtoffer bankmol

Stille getuigen van de inbraak in Bladel. Afbeelding: Opsporing Verzocht

De politie denkt dat ook een 78-jarige vrouw uit Bladel slachtoffer is van een overvalbende die werd getipt door medewerkers van de Rabobank.

Een Bredase bende beroofde in juli vorig jaar al mensen in Venlo, Roosendaal en Zundert die vlak daarvoor veel geld hadden opgenomen. De overvallers kregen die informatie via twee bankmedewerkers uit de systemen van de Rabobank.

Grof geweld
De Bladelse werd op 7 september vorig jaar in haar appartement met grof geweld overvallen. Het was voor de politie in eerste instantie een raadsel waarom de 78-jarige het doelwit was. Niets leek uit haar aanleunwoning te zijn geroofd. Rechercheurs ontdekten echter dat de vrouw op 8 juli op afspraak een flinke som geld had opgehaald bij de Rabobank in Bladel. En de Rabobank-medewerkers die inmiddels waren opgepakt voor de andere drie zaken bleken ook in haar gegevens te hebben geneusd.

Ver voor overval
De politie vermoedt daarom dat de vrouw slachtoffer werd van dezelfde bende. Opvallend is dat vijf verdachten al ver voor de overval in Bladel vastzaten. Bij de overval in Zundert, op 28 juli, liepen de bendeleden tegen de lamp. De politie had lucht gekregen van hun methode en zette een val op. Een arrestatieteam reed de bende klem en schoot een overvaller in z’n arm tijdens de aanhouding. 

Gelieerd
De politie vermoedt dat de twee mannen die de Bladelse overvielen, gelieerd zijn aan deze Bredase groep. De twee braken in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 september de deur open van het wooncomplex waarin de vrouw woonde. Daarna forceerden ze op de eerste verdieping de voordeur van de vrouw. De 78-jarige werd bij de overval flink mishandeld. Haar verwondingen werden dagen later getoond in het programma Opsporing Verzocht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →