Alle treinen stilgelegd vanwege de storm

© Etienne Zegers

© De Limburger

© Flickr/TGr_79

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De NS heeft donderdagochtend alle treinverkeer stilgelegd vanwege de zware storm die over Limburg trekt.

Redactie

Door de storm komen veel bomen en andere voorwerpen op het spoor en op treinen terecht. Ook op verschillende stations zijn er problemen ontstaan door de storm. Omdat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor reizigers en medewerkers hebben ProRail en NS besloten de dienstregeling te staken.

ArrivaOok Arriva grijpt in. Het treinverkeer op de Maaslijn, tussen Nijmegen en Roermond, ligt stil. Er liggen bomen op het spoor.

ProRailProRail hoopt dat rond 17.00 uur de eerste treinen weer kunnen gaan rijden. Daarna duurt het nog even voordat alles bij het oude is. "Mensen in de avondspits gaan het zeker merken", zegt een woordvoerder.

SchadeDe organisatie is bezig de schade die de storm heeft aangericht in kaart te brengen. Op tientallen plekken zijn bomen op de rails of op de bovenleiding gevallen. Het is nog niet duidelijk wat er moet gebeuren om de schade te herstellen en hoelang dat duurt. Daardoor kan ProRail niet met zekerheid zeggen wanneer het treinverkeer weer normaal is.

Door de storm zijn ook treinen, machinisten en conducteurs gestrand. Dat heeft ook gevolgen bij het opnieuw opstarten van het treinverkeer.

Volg alle ontwikkelingen over de storm in ons liveblog.