Medeverdachte ‘mol’ verdiende tonnen in andere criminele zaakjes

Print
Medeverdachte ‘mol’ verdiende tonnen in andere criminele zaakjes

Afbeelding: Politie

Het geld dat in een geheime bergplaats is gevonden bij de medeverdachte van de vermeende Weerter politiemol Mark M. is helemaal niet verdiend met de verkoop van geheime politiestukken.

Het geld is waarschijnlijk met andere criminele activiteiten verdiend, stelt advocaat Marcel Heuvelmans van Mark S. uit Veldhoven.

S. staat volgende week voor de rechter in een andere zaak. Daarin wordt hij verdacht van betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt. Volgens advocaat Heuvelmans is het ‘aannemelijker’ dat de ruim twee ton die werden gevonden achter een geheim luik onder de trap bij S. ‘afkomstig is uit eigen criminaliteit’. Dat geld moet daarom in de andere strafzaak behandeld worden, en niet in de zaak rond de politiemol, redeneert hij.

Valse bewijzen
De apparaatjes waarmee telefoonverkeer gestoord kan worden en de valse identiteitsbewijzen die in dezelfde kast lagen, had S. niet voorhanden mogen hebben, erkent Heuvelmans. De straf hiervoor kan echter nooit hoger zijn dan de tijd die S. al in voorarrest heeft gezeten, bepleit hij. 

S. wordt door justitie gezien als belangrijkste medeverdachte in de zaak tegen de voormalige Weerter politieman Mark M. die wordt verdacht van het op grote schaal verkopen van vertrouwelijke politie-informatie. M.’s advocaat Jan-Hein Kuijpers vindt dat er helemaal geen bewijs is voor het verkopen van de dossiers.

Geheime informatie
M. zou als een van nature nieuwsgierige politieman hobbymatig veel dossiers hebben opgezocht. Hoe de dossiers bij criminelen terechtkwamen zegt hij niet te weten. Mogelijk heeft iemand anders de inloggegevens van M. gebruikt, stelt hij. Justitie zegt aan te kunnen tonen dat de geheime informatie telkens werd opgevraagd en doorgemaild op momenten dat M. diens had.

Maandag zijn de pleidooien van drie andere verdachten die geheime gegevens gekocht zouden hebben.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →