NS: zoek alternatief voor trein in avondspits

© Etienne Zegers

Het is nog onduidelijk wanneer het treinverkeer weer op gang komt. Eerst moet spoorbeheerder ProRail de schade aan het spoor inventariseren en die verhelpen. Pas dan kunnen er weer treinen rijden.

ANP

"Dit zal in eerste instantie echt mondjesmaat zijn. Wij raden onze reizigers dus ook aan om in de tussentijd naar alternatief vervoer te kijken voor de avondspits", zegt een woordvoerster van de NS.

ArrivaHet treinverkeer werd donderdagmorgen stilgelegd omdat het niet langer veilig was om nog te blijven rijden. Treinen van de NS blijven in het hele land aan de kant. Enkele lijnen van Arriva rijden in Limburg wel gewoon door.

StormpoolenOp sociale media schieten reizigers elkaar te hulp. Onder de hashtag 'stormpoolen' worden veel oproepjes geplaatst van zowel gestrande reizigers als automobilisten die nog plek hebben om iemand mee te nemen.

Het initiatief kwam van wetenschapsjournalist Ionica Smeets en de NS omarmde haar idee meteen met de reactie: "Wat een geweldige suggestie, Ionica. Misschien kan jij het land in beweging zetten, dan houden wij ons bezig met het rijden van de treinen. #StormPoolen?."

DuitslandOverigens is niet alleen in Nederland het treinverkeer stilgelegd. De Duitse spoorwegmaatschappij nam donderdagmiddag hetzelfde besluit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.