Stenen op Markt Kerkrade liggen weer op hun plek

Print
Stenen op Markt Kerkrade liggen weer op hun plek

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Kerkrade - De Markt in Kerkrade is weer vrijgegeven. Bijna alle stenen op het plein zijn inmiddels teruggezakt.

Daardoor hoeven de activiteiten op het plein, zoals de weekmarkt op vrijdag, niet meer te worden verplaatst.

Veilig
De stenen op de Markt kwamen tijdens het winterevenement Ice X-perience omhoog toen de grond onder de ijsbaan bevroor. Volgens de gemeente is 98 procent van de omhooggekomen stenen weer teruggezakt: “Het besluit om er twee weken geen gemotoriseerd overheen te laten rijden, blijkt een positieve uitwerking te hebben gehad. De 2% van de stenen die niet in de oude staat is teruggezakt, wordt komende tijd hersteld. Benadrukt dient te worden dat het absoluut veilig is op de Markt.”

Wals
Om sommige stenen een handje te helpen, reed er afgelopen maandag een wals over het plein. “Een aantal stenen is zo strak gelegd dat ze te weinig gewicht hadden om vanzelf terug te zakken in de oude staat.” Kerkrade heeft de exploitant van de ijsbaan aansprakelijk gesteld voor de schade die is ontstaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →