Veel reizigers gestrand door winterstorm: 'Lift in ruil voor een vlaai?'

Print
Veel reizigers gestrand door winterstorm: 'Lift in ruil voor een vlaai?'

Francisco, Hadi en Boris wachten voor station Maastricht op een lift. Afbeelding: Focuss 22/Jean-Pierre Geusens

Door het onstuimige winterweer zag de NS zich donderdag genoodzaakt het treinverkeer te staken. Door de hele provincie kwamen daardoor reizigers in de knel.

Toen halverwege de middag het bericht kwam dat er amper nog treinen zouden rijden op donderdagavond, moesten veel mensen op zoek naar een alternatief. 

In de kou gewacht
Portugees Francisco Torres was in Maastricht voor een sollicitatie. Terug naar Amsterdam ging niet, dus zocht hij samen met zijn vriend Boris en Iraniër Hadi een lift naar de hoofdstad.

Ook Ymke Warmerdam probeerde vergeefs Maastricht uit te komen. "Ik wilde graag naar mijn ouders in Den Bosch, maar ik vrees dat dat niet meer gaat lukken", vertelt de 18-jarige studente. "We hebben anderhalf uur in de kou op het station gewacht, toen zijn we maar weer naar huis gegaan." 

Greumelevlaai
Waar de een zonder succes probeerde Limburg te verlaten, lukte het de ander juist niet om de provincie te bereiken. De vrouw van Harry Wouters (64) uit Schimmert strandde met haar zus op station Utrecht. Hij bood via Twitter al een 'lekkere greumelevlaai' voor wie zijn echtgenote een lift wilde geven, maar dat leverde niets op. "Dus ben ik zelf maar in de auto die kant op gestapt", vertelt hij aan de telefoon. Het is een kleine twee uur rijden, dus dat duurt wel even. "Ik hoop eigenlijk dat ze nu met gebak op mij staat te wachten", klinkt het lachend vanuit de auto.

Stormpoolen
Ook veel andere gestrande reizigers probeerden via sociale media een lift te krijgen. Onder de hashtag 'stormpoolen', werden over en weer ritjes gevraagd en aangeboden. Soms met meer, soms met minder succes.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →