Aangifte van mishandeling tegen medewerker thuiszorg

Print
Aangifte van mishandeling tegen medewerker thuiszorg

Afbeelding: De Limburger

Een inwoner van Nuth heeft aangifte van mishandeling gedaan tegen een thuiszorgmedewerker van Meander. Het weekblad dat hij uitgeeft, publiceerde over de zaak.

Richard Claessens (49) stelt dat hij op 8 januari ’s avonds tot twee keer toe met geweld tegen de grond is gewerkt door de medewerker van de thuiszorg.

Geen aanleiding
Er was volgens Claessens geen aanleiding voor de agressie, die plaatshad in de woning van zijn zorgbehoevende vader. Claessens: "Ik had alleen geinformeerd wat er zich eerder die avond had afgespeeld in het huis. Twee medewerkers, een man en een vrouw, waren toen langsgekomen nadat mijn vader op de alarmknop had gedrukt. Hij was vervuild met zijn eigen uitwerpselen. Hij had al eerder aangegeven dat hij niet door een man wilde worden schoongemaakt. Dat kon, naar verluidt, niet. Als de man er niet bij mocht zijn, zouden ze weer vertrekken. Zo geschiedde, zo wil het verhaal. Ik was daar zelf niet bij."

Getuige
Toen de twee later op de avond terugkeerden in de woning, was Claessens toevallig wel aanwezig. "Meteen toen ik naar het gebeurde vroeg, greep de mannelijke thuiszorger mij krachtig vast", zegt Claessens. "Ik zei tegen zijn collega: 'Zie je wat hij doet, jij bent mijn getuige, hij wordt ontslagen.’ Even later legde hij mij in een houdgreep en smeet me op de grond. Ik heb mij niet verzet en sprak de vrouw nog eens aan op wat er gebeurde. Weer greep de man mij vast en smeet me op de grond."

Geen blaam
Harriëtte Baas van Meander weerspreekt de gang van zaken. De medewerkers zou geen blaam treffen. "In het algemeen kunnen cliënten om een man of een vrouw als verzorger vragen. Dat proberen wij te honoreren. In alarmsituaties is dat niet altijd mogelijk."

Weekblad
Uitgever Richard Claessens is uitgever van weekblad De Beekdaeler (voorheen Nuth & Omstreken). Hij liet zich in het pas verschenen nummer interviewen over het gebeurde. Gaat dat niet wat ver? Claessens heeft er geen probleem mee.

"Als we het niet hadden gebracht, zou men ons verwijten dat we nieuws achterhouden. Er kwamen ook meteen een reacties op. Ik wil duidelijk maken dat dit niet kan en dat die vrouw de waarheid moet spreken. Het grijpt mij enorm aan, nog steeds."

Geen weerwoord
Harriëtte Baas vindt het vreemd dat een weerwoord van Meander in het artikel ontbreekt. "Wij waren wel degelijk bereikbaar. Ik bel in de regel binnen een half uur terug."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →